Bereik meer door samen te werken

Als ondernemer hoef je niet alles alleen te doen. Wanneer je gaat samenwerken door taken uit te besteden kun je weer ondernemen zonder zorgen.

Iedereen kent het motto: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”. Dit motto komt uit een Keniaans gezegde “Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen”. Dit motto is misschien een beetje afgezaagd, maar ook heel erg waar. Alleen kun je ook snellere stappen zetten, maar door samen te werken creëer je meerwaarde. Dit is ook de reden dat Extendiz Virtueel Assistent en Kim Luitjes Virtueel Assistent samen verder gaan als VA Buro. In het begin van onze zelfstandigheid wilden we onze eigen draai vinden in het ondernemerschap. Maar we waren er al snel achter dat je ondernemen niet in je eentje doet. We werkten al op dezelfde locatie en overlegden veel met elkaar. Er ontstond een samenwerking en al gauw kwam het moment dat we de handen ineen sloegen. VA Buro was geboren!

Stimuleren en coachen

Naast dat het gezelliger is om samen een business te runnen, weten twee ook meer dan één en kun je met z’n tweeën ook meer bereiken. We kunnen nu een beroep doen op elkaars kennis, netwerk, vaardigheden en ervaringen. Hierdoor groeien we als persoon en blijven we ons ontwikkelen. Ook stimuleren en coachen we elkaar en kunnen we de verkregen inzichten weer inzetten voor bestaande en nieuwe opdrachten en voor ons team.

Het is voor ons niet nieuw om samen te werken. Bij een vorige werkgever hebben we in hetzelfde team gewerkt. We kennen elkaars werkwijze en weten dat we goede samenwerkingspartners zijn, waardoor we ook echt meerwaarde kunnen leveren. We hebben al bij tal van bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen. We vinden het belangrijk bedrijven echt te leren kennen waardoor we onderdeel uit kunnen maken van een bedrijf.

Van goed naar beter

Bovendien kun je niet alle opdrachten alleen doen, omdat de expertise bijvoorbeeld ontbreekt is een samenwerking met andere professionals nodig om het werk gedaan te krijgen. Hiervoor zijn wij samenwerkingen aangegaan met andere VA’s met verschillende expertises. Denk hierbij aan een tekstschrijver, graficus, social media expert en een administratieve VA.

Jij als ondernemer hoeft ook niet alles alleen te doen. Wanneer je gaat samenwerken door taken uit te besteden, heb je meer ruimte om te groeien met je bedrijf, krijg je een betere balans tussen werk en privé en kun je weer ondernemen zonder zorgen. Daar zijn we zelf ook achter gekomen als ondernemers.

Een goede VA versterkt jou enorm. Er zijn veel virtuele assistenten in Nederland. Assistenten en secretaresses die op afstand helpen waar zij kunnen. Maar door de krachten van meerdere experts te bundelen, kunnen wij je nog beter ondersteunen. Zo kun jij doen waar je echt blij van wordt, krijg je rust en heb je meer tijd om te focussen op groei en persoonlijke ontwikkeling. Zullen we samenwerken?

Deel dit artikel