Sales funnel maken in 5 stappen

Wat heb je nodig om aan de slag te gaan met een sales funnel?

Allereerst: wat is een sales funnel? Een sales funnel ‘of verkooptrechter’ is een visuele route die geïnteresseerden in een product of dienst doorlopen, van eerste kennismaking met jouw bedrijf tot de aankoop van je aanbod.

Een onderneming kan niet functioneren zonder een goed verkoopproces waarbij de sales funnel en marketing funnel goed op elkaar zijn afgestemd. Een goed geoptimaliseerde funnel verleidt potentiële klanten tot een aankoop en is cruciaal voor het succes van je bedrijf.

Benodigdheden:

  • Website waar je verschillende pagina’s op kan maken;
  • Webpagina waar potentiële klanten een gratis weggever kunnen opvragen;
  • Webpagina waar de potentiële klanten bedankt worden voor het opvragen van de gratis weggever;
  • Webpagina waar je jouw product of dienst kan verkopen;
  • E-mailmarketing systeem;
  • Canva of soortgelijke tool.

Het is belangrijk dat de webpagina’s erop gericht zijn dat de bezoekers de site als klant verlaten. Hoe zorg je hiervoor? Met duidelijke teksten, duidelijke knoppen en één boodschap.

Sales funnel bouwen

Vervolgens kun je aan de slag met het bouwen van je sales funnel. Dit doe je met een e-mailmarketing systeem. Wij gebruiken hiervoor meestal MailBlue. Hierin maak je een stappenplan (automation) aan mails die de potentiële klant ontvangt bij het opvragen van de gratis weggever. Hiermee werk je aan de relatie met je potentiële klant en heb je de kans om de potentiële klant een ander (betaald) aanbod te doen.

Gratis weggever maken

De volgende stap is: het maken van een weggever die je op de webpagina aanbiedt. Een weggever is een product of dienst die je gratis aanbiedt op je website of social media. Bijvoorbeeld een e-book, checklist, kennismakingsgesprek, webinar of andere online presentatie. Voor een mooie opmaak van bijvoorbeeld een e-book of checklist is Canva een fijne tool. Wij gebruiken Canva dagelijks voor de opmaak van social media posts, e-books en nog veel meer.

Alles in de praktijk brengen

Nu kun je beginnen met het aanbieden van jouw weggever en het bouwen aan een relatie met jouw potentiële klant door middel van e-mailmarketing. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Vraag hier onze weggever aan….Nee hoor grapje, je kunt ons gewoon bellen of mailen.

Deel dit artikel