Een VA draagt bij aan een gezonder leven

Wist je dat een Virtueel Assistent bijdraagt aan jouw gezondheid en welzijn? Wil je ook gezonder leven? Ga samenwerken met een VA!

We horen regelmatig dat ondernemers het lastig vinden om gezond te blijven terwijl ze een bedrijf runnen. Ondernemers zitten regelmatig 10 uur achter een computer zonder pauze. Herken je dit? Dan heb je vast wel eens nagedacht over het delegeren van taken aan een virtueel assistent. Een VA kan helpen je energieniveau toe te laten nemen en daarmee draagt een VA (indirect) bij aan een gezonde levensstijl.

Bergen werk

Als ondernemer lijkt werk je overal te volgen, echt overal. Het is vrij gemakkelijk om te vergeten dat je ook voor jezelf moet zorgen. Meestal lijkt het bijna onmogelijk om op je gezondheid en welzijn te letten met die bergen taken die je nog moet voltooien. Dit is gelijk een duidelijke aanwijzing dat je hulp nodig hebt van een VA.

Je bent misschien van mening dat het opofferen van je gezondheid en welzijn (zelfs als het onbewust gebeurt) de groei van je bedrijf ten goede zal komen. In het begin zal het misschien helpen, maar op de lange termijn kan te weinig zelfzorg je mentale scherpte echter schaden. Dit zal op zijn beurt je bedrijf meer schaden dan helpen.

Tips voor een gezonde werkdag

Naast het inschakelen van een VA, hierbij een aantal tips die bijdragen aan een gezonde werkdag:

  • Maak tijd voor lichaamsbeweging; een korte wandeling of 20 minuten op de crosstrainer kan je helpen je alerter te voelen. Bovendien voelt het goed om te bewegen.
  • Eet een goed ontbijt; in het kader van je bent weer te laat en hebt je overleg onhandig gepland. Dus ga je maar, zonder ontbijt, de deur uit om deze race tegen de klok te winnen. Niet verstandig, het ontbijt is van cruciaal belang en voorziet je van brandstof zodat je productiever bent.
  • Plan een break van 15 minuten; geef jezelf een kwartier de tijd voor even niets. Ga met een kop koffie of thee naar buiten staren. Doe yoga of een meditatie. Goede ideeën lijken soms moeilijk te bedenken als je niet alle taken overziet. Helderheid van geest laat inspiratie door.

Taken uitbesteden

Denk je nu, ‘ja maar hier heb ik helemaal geen tijd voor’? Dan is het antwoord simpel! Besteed taken uit aan VA. Een VA neemt taken uit handen en optimaliseert processen, zodat je weer voor je bedrijf en jezelf kunt zorgen.

Benieuwd naar welke taken je kunt uitbesteden? Wij bieden ondersteuning op het gebied van online zichtbaarheid en office support. Er is heel wat waar we je mee kunnen helpen. En dit is nog maar een tipje van de sluier. Zie je het al voor je, hoeveel jou dat kan ontlasten?!

Deel dit artikel