Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat

Er is een manier waarbij je jezelf en je bedrijf altijd vooruit kunt blijven duwen, zelfs wanneer het moeilijk wordt

Soms gaat het niet zoals we willen. We hebben grootse plannen en dromen, en toch lopen de zaken anders dan verwacht. Dit kan frustrerend zijn en demotiverend werken. Maar wat als we je vertellen dat er een manier is om deze situaties te overwinnen? Een manier waarbij je jezelf en je bedrijf altijd vooruit kunt blijven duwen, zelfs wanneer het moeilijk wordt. De uitspraak luidt: “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.”

Aanpassen en improviseren

Wat betekent deze uitspraak eigenlijk? Het betekent dat wanneer de zaken niet helemaal gaan zoals we hadden gepland, we ons niet moeten laten ontmoedigen. In plaats daarvan moeten we ons aanpassen en in staat zijn te improviseren om door te blijven gaan. Het betekent dat we flexibel moeten blijven en open moeten staan voor verandering in ons bedrijf.

Soms zijn we als ondernemer geneigd ons vast te houden aan bepaalde ideeën en strategieën. We willen dat alles zo perfect mogelijk verloopt en dat we onze doelen bereiken zonder enige hapering. Maar de realiteit is dat dit niet altijd mogelijk is. Het kan gebeuren dat we strategieën moeten herzien of problemen moeten oplossen die we niet hadden voorzien. Maar in plaats van tegen te stribbelen, moeten we ons aanpassen aan de nieuwe situatie en verder gaan met wat we hebben.

Omgaan met verandering

Een van de grootste uitdagingen bij het runnen van een bedrijf is het omgaan met verandering. De markt kan veranderen, technologieën kunnen veranderen en zelfs onze klanten kunnen veranderen. Maar als ondernemers moeten we in staat zijn om ons aan te passen aan deze veranderingen en ons bedrijf te laten groeien. We moeten in staat zijn om tegenslagen te verwerken en te zien als kansen om te groeien.

Zoals de uitspraak “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat” suggereert, is het belangrijk om open te staan en bereid te zijn om te veranderen wanneer dat nodig is. Het betekent dat we niet te veel moeten vasthouden aan controle en perfectie, maar dat we flexibel moeten blijven en ons aanpassen aan wat er op ons pad komt.

Fouten maken mag

Als ondernemer is het belangrijk te onthouden dat fouten en tegenslagen onderdeel zijn van het leerproces. We zullen dingen verkeerd doen en hordes tegenkomen onderweg. Dit betekent echter niet dat we moeten opgeven. In plaats daarvan moeten we ons aanpassen en doorgaan, ongeacht wat er op ons pad komt. Elke uitdaging is een kans om te leren en te groeien.

VA als ondersteunend en strategisch partner

En als je even niet meer weet hoe je de zaken moet aanpakken of als je het fijn vindt om te sparren met een collega-ondernemer, dan staan we voor je klaar. We denken graag met je mee. Als ondernemer vind je bij ons de rust die jij nodig hebt om verder te komen. We gaan mee in jouw enthousiasme, maar houden je ook op het pad om jouw doel te behalen. Wij kijken vooruit en hangen met een helicopterview boven jouw bedrijf. Zo kunnen we proactief met verbeteringen komen.

In het kort, als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Wees flexibel, blijf open staan voor verandering en gebruik tegenslagen als kansen om te groeien. Als ondernemer moet je altijd bereid zijn om te leren en te evolueren om het succes van je bedrijf te verzekeren.

Deel dit artikel